De BASIC geef je naast een compleet rantsoen en bevat stoffen die doorgaans niet of te weinig in het 'normale' rantsoen voorkomen en die naar mening van drs Annette van Weezel Errens wel nodig zijn om het lichaam gezond te houden op langere termijn en het paard ook te laten presteren waarbij de risico's op blessures verminderen.


Een 'normaal' rantsoen is voldoende geschikt ruwvoer met in ieder geval een mineralen aanvulling en een aanvulling van de goede eiwitten. Om een normale mineralenbehoefte te dekken met krachtvoer is minimaal 2,5 kg nodig voor een 500 kg paard. Dat is voor de meeste paarden te veel en werkt gezondheid- en gedragsproblemen in de hand. Een hoog geconcentreerd mineralen (en in ieder geval vitamine E) supplement biedt dan uitkomst om wel de benodigde mineralen te kunnen geven. De EquilinBALANCER is een hoogwaardig mineralen supplement met natuurlijk vitamine E en pre- en probiotica (levende gist en pectine) en dekt de behoeften voor gemiddeld ruwvoer.


Het ruwvoer aanvullen met mineralen moet dus ALTIJD!!  De Basic is een extra waar veel paarden veel baad bij hebben maar in principe geen noodzaak.


Als er nou 1 tot 1,5 kg krachtvoer gevoerd wordt dan is het raadzaam om een halve dosering BALANCER erbij te gaan geven. Dat is 50 - 60 gram voor een paard.