Bij paarden met nierproblemen kan het voorkomen dat zij een teveel aan magnesium niet kunnen uitscheiden waardoor gevaarlijke waarden in het bloed kunnen ontstaan. Paarden met nierfalen zijn in de regel wel echt ziek. Raadpleeg bij twijfel altijd de dierenarts.


In principe zijn alle ingrediënten van de Equilin producten bij de aangegeven dosering veilig. Maar individuele overgevoeligheidsreacties voor bepaalde ingrediënten kunnen voorkomen.


Symptomen als lichte koliek en sufheid kunnen de eerste weken voorkomen. Binnen twee tot drie weken verdwijnen deze doorgaans. Paarden met darmklachten in 7 tot 10 dagen aan Equilin (BASIC, IMMUNO) laten wennen. Daarna kan gestart worden met de reguliere opbouwdosering.


Bij een zeer gering aantal paarden kan er een allergische reactie op brandnetel optreden z.g.n. ‘Nettle rash’ (naar schatting 1 op de 10.000 paarden). Dit zijn kleine bultjes onder de vacht, normaal verdwijnt dit binnen 24 uur. Brandnetel wordt toegevoegd aan de IMMUNO, indien dit zich voordoet stoppen met voeren en/of overstappen op de BASIC.