Tot de zevende maand van de dracht mag een drachtige merrie 125% van de aanbevolen hoeveelheid EquilinBALANCER eten naast voldoende ruwvoer. Hiernaast kan de EquilinBASIC gevoerd worden. In de laatste vier maanden van de dracht kan je de EquilinBALANCER vervangen door de  EquilinGROW. In de laatste paar weken voor de bevalling kun je alvast beginnen met bijvoeren van merriebrok (tot max. 1 kg, indien normale BCS (body conditie score), zodat de darmflora van de merrie alvast aan de nieuwe brokken went, omdat na de bevalling de energie en eiwitbehoefte verdubbeld en er meer merriebrok (en /of een goede volle weide) gevoerd moet worden. De hoeveelheid merriebrok hangt af van de conditie van de merrie. Een te zware merrie kan complicaties geven tijdens de bevalling. 


Ook als het veulen is geboren is, blijft EquilinGROW een hoogwaardige aanvulling voor de merrie. Hierdoor hoeft slechts de helft van de geadviseerde hoeveelheid merriebrok gevoerd te worden, zolang de merrie goed op gewicht blijft.


Tip: Voer je merrie niet te arm ruwvoer en let op de hoeveelheid eiwitten in het voer. Luzerne is een goede voedingsbron voor goede eiwitten.